Hoe kun je de piekbelasting van de dVi en Jaarrekening voorkomen? Waarmee kunnen we de benodigde informatiestroom nuttig inzetten?

Donderdagmiddag 14 oktober kwamen klanten van Skarp bijeen om samen stappen te zetten om bovenstaande vragen te beantwoorden. Anouk de Haan lichtte toe hoe zij als Business Controller de data voor haar wil laten werken. Denk hierbij aan meer tijd voor analyse en advies dankzij cijfers die up-to-date zijn. Op elk gewenst moment zicht op je kasstromen, passendheid, etc.., zodat bijsturen ook tijdig mogelijk wordt.

Aad van Mil liet zien hoe RGS (referentiegrootboekschema) je kan helpen om continu inzicht te hebben en de piek van de jaarrekening voor te zijn. Nu de meeste ERP systemen RGS-ready zijn, kan dit ook in de bron netjes ingericht worden.

De tools om de data de baas te zijn werden door Frits van Dijk getoond. Data gedreven verantwoorden steunt op datakwaliteit en het zicht daarop, zodat op tijd de juiste acties ondernomen kunnen worden om te verbeteren.

Samen met klanten werd gebrainstormd over de verschillende onderwerpen. Hiermee hebben we weer goede input voor de volgende verbeterstappen. 
Anouk sloot af met haar persoonlijke doelstelling: “Laat de feiten nu maar eens achter mij aanlopen.”