Na een intensief selectietraject, dat begon met 9 aanbieders van Business Intelligence oplossingen, heeft Havensteder gekozen voor het SKARP-platform.

Havensteder verhuurt 45.000 betaalbare woningen in de stadsregio Rotterdam aan mensen met een beperkt inkomen of in een kwetsbare positie. Dit gebeurt vanuit de kernwaarden resultaatgericht, professioneel, samenwerkend, klantgericht, robuust en betrouwbaar.

SKARP ondersteunt Havensteder bij de ontwikkeling van nieuwe stuur- en verantwoordingsinformatie, gebaseerd op open sectordefinities. Hierbij worden diverse informatieproducten vanuit het cloudconcept van SKARP ingezet, waaronder het VERA datawarehouse, managementdashboards, rapportage- en analysetooling en GIS toepassingen. Havensteder wordt op het gebied van infrastructuur volledig ontzorgd.

“Tijdens de selectie heeft SKARP zich onderscheiden door wendbaarheid, het gebruik van eigentijdse, innovatieve technieken en kwaliteit. Niet alleen SKARP’s kennis- en het gebruik van open sectorstandaarden spelen een belangrijke rol bij Havensteder’s keuze voor SKARP, maar ook de standaard verantwoordingsproducten zoals de Jaarrekening in SBR en het automatische kunnen genereren van de dPi/dVi zijn voor Havensteder belangrijke ontwikkelingen. SKARP is SAS-partner voor de woningcorporatiesector en biedt Havensteder daarmee niet alleen per direct een professionele visualisatie- en analyse-omgeving, maar ook heel veel mogelijkheden om in de toekomst haar integrale datakwaliteit te verbeteren.”

De implementatie wordt volledig agile (SCRUM) uitgevoerd. De eerste sprints hebben direct resultaat opgeleverd en de eerste dashboards zijn inmiddels gepresenteerd aan de organisatie. Verder wordt de kennis van SKARP ingezet bij de inrichting van het nieuwe primaire systeem van Cegeka-DSA. Bij de inrichting hiervan voor Havensteder wordt al zo veel mogelijk gebruik gemaakt van sectorstandaarden en het Referentie Grootboek Schema. Dit maakt het genereren van stuur- en verantwoordingsinformatie straks veel efficiënter en transparanter.

SKARP is aanwezig op Corporatieplein 2016 te Houten, stand 38.

 

Havensteder 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto v.l.n.r.:
Henk Rotgans (Havensteder), Rinus Kroon(Havensteder), Richard van der Zee (SKARP), Frits van Dijk (SKARP), Martijn Verhaaf (Havensteder), Peter Maagdenberg (Havensteder), Edwin van Spronsen (Havensteder)