Artificial Intelligence (AI). Er is al veel geschreven en nog meer beloofd. Maar wat kun je er nu echt mee als je een woningcorporatie bent en geen big tech bedrijf of multinational?

Op woensdagmiddag 10 maart jl. organiseerde Skarp voor haar klanten een online sessie met als thema “AI-as-a-service”.  

Skarp is al enige tijd bezig met een AI-verkenning met als doel te komen tot praktisch toepasbare
AI- modellen voor woningcorporaties.

Het Skarp Platform, vol met volgens VERA gestandaardiseerde en gevalideerde gegevens, vormt een perfecte basis om voorspellende modellen te ontwikkelen. Zeker als we de modellen kunnen trainen op de gegevens van meerdere corporaties: het VERA-lake.  Daarna zijn de modellen direct toepasbaar bij álle corporaties. AI-as-a-service noemt Skarp dat.

De AI-specialisten Stan en Tim, lieten aan 12 deelnemende corporaties zien dat het eerste model voor het voorspellen van onderhoudskosten op basis van één corporatie nu al een hoge betrouwbaarheid heeft. Graag verfijnen we het bestaande model en ontwikkelen we samen met onze klanten en andere geïnteresseerde corporaties ook andere AI-modellen tot een standaard product op basis van het VERA-lake. Zo kunnen we samen de ontwikkelkosten delen en de toepasbaarheid vergroten!

Interesse? Stuur een e-mail aan ai@skarp.nl of neem contact op met Richard van der Zee.