Het verschil bij een succesvolle implementatie van een BI platform bij een corporatie zit hem niet in de mooie rapportages en dashboards. Dat is een belangrijk eindproduct, maar het échte verschil zit in iets wat eindgebruikers met het blote oog vaak niet zien: een goed doordacht onderliggend gegevensmodel om datakwaliteit en flexibiliteit te borgen. En natuurlijk hulp bij de implementatie door ervaren mensen die snappen waar het bij woningcorporaties om draait.

Waterweg Wonen

Met KOMPASSIE werkt Waterweg Wonen aan het woongeluk in Vlaardingen. Bewoners van de ruim 12.000 huurwoningen van de corporatie hoeven zich geen zorgen te maken over wonen in goede, betaalbare woningen in buurten waar het prettig samenleven is. Waterweg Wonen heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan met het maken van informatieproducten op basis van Power BI. Waterweg Wonen wilde echter meer flexibiliteit, beter aansluiten op sector standaarden en haar datakwaliteit borgen binnen het totale informatieproces.

Waarom Skarp?

Jos Verboom, Informatieadviseur ICT bij Waterweg Wonen legt uit: “Skarp werkt vanuit een duidelijke visie op informatiemanagement en levert naast veel kennis met een duidelijke aanpak kant-en-klare oplossingen waarmee wij als Waterweg Wonen zelf straks mee verder kunnen. De eerste CORA procesdashboards zijn binnenkort live en de onderliggende informatie kunnen we eenvoudig toepassen in eigen rapportages”.

Plug & Play

Waterweg Wonen is gebruiker van de VERA/RGS-adapter op Dynamics Empire van Cegeka-dsa. Skarp heeft voor alle moderne systemen binnen de sector een VERA-adapter beschikbaar. Vanuit standaard bouwblokken worden indicatoren voor stuur- en verantwoordingsinformatie samengesteld en in de gebruiksvriendelijke Microsoft Power BI rapportage- en analyse-omgeving aangeboden. Deze bouwblokken maken gebruik van sectorstandaarden als VERA en RGS en werken al bij heel veel corporaties, de focus bij de introductie van het informatieplatform ligt dan ook met name op de datakwaliteit in de bronsystemen van de klant. De geavanceerde datakwaliteitsrapportages die worden meegeleverd ondersteunen de corporatie hierbij.

Digitaal ecosysteem voor woningcorporaties

Skarp is trots dat deze databedreven corporatie de overstap naar haar platform heeft gemaakt. Richard van der Zee van Skarp zegt hierover: “Het is fijn dat we op dit moment veel nieuwe corporaties op ons platform mogen aansluiten. Dat corporaties die al langer bezig zijn met informatiemanagement en BI óók op Skarp overstappen bevestigt de kwaliteit van onze mensen, producten en onderliggende architectuur. Maar het mooiste is dat we samen met onze klanten groeien naar een digitaal ecosysteem binnen de sector waarin het delen van informatie steeds eenvoudiger wordt. Dáár gaan we voor!”

CORA processen

Op basis van de processen beschreven in de Corporatie Referentie Architectuur (CORA) worden indicatoren gebundeld aangeboden in kant-en-klare Power BI dashboards. Maar ook rapportages op gebied van Leefbaarheid, Spendanalyses en natuurlijk de dVi. Met de meegeleverde datakwaliteitsrapportages, de volledig  geautomatiseerde gegevensverwerking vanuit meerdere bronnen naar Azure én de gebruiksvriendelijke Microsoft Power BI rapportage- en analyse-omgeving biedt Skarp nu razendsnel een BI-omgeving aan iedere corporatie, groot en klein!

Meer informatie? Neem contact op met richardvanderzee@skarp.nl.