SKARP werkt samen met gerenommeerde partijen en de meest moderne hulpmiddelen. Ons ontwikkelteam heeft veel ervaring op het gebied van webcomputing, onmisbaar in deze tijd van Cloud ‘ platformisering’.


Een initiatief als dat van SKARP komt niet uit de lucht vallen. De behoefte aan een volgende stap op het gebied van informatie management binnen de sector is duidelijk voor mensen die vooruit durven kijken de uitdagingen van de sector goed begrijpen.

SKARP stelt zich voor


De paden van Richard en Frits kruisen sinds 1991. Vanaf toen hebben ze regelmatig samengewerkt, soms vanuit dezelfde organisatie en soms niet. Maar ook als ze niet in dezelfde organisatie werkten, zijn ze elkaar steeds op blijven zoeken en inspireren. Dat heeft in 2015 geleid tot SKARP. In SKARP komt de kennis en de bevlogenheid van Richard en Frits samen.

Placeholder

Frits van Dijk


werkt al zijn hele werkzame leven op het gebied van informatiemanagement voor woningcorporaties. Hij heeft in diverse rollen gewerkt bij ICT-leveranciers en adviesbureaus.

Frits is prettig scherp. Hij kan als weinig anderen de relatie leggen tussen bedrijfsvoering en ICT en tussen strategie en operatie. Dat leidt tot oplossingen die echt werken, zowel op de korte als de langer termijn.

Kennis moet je delen, ook buiten werktijd! Vanuit dat idee is Frits vanaf het begin actief als vrijwilliger binnen CORA en VERA en geeft hij gastcolleges op de HZ University.


Placeholder

Richard van der Zee


werkt sinds 1986 aan betere informatievoorziening voor woningcorporaties. Sinds 2001 doet hij dat als ondernemer, bij Tri-Bees (management informatie voor woningcorporaties) en Iater bij Itris (totaaloplossing voor woningcorporaties). En sinds 2015 bij SKARP.

Richard heeft een hekel aan hypes en mensen die alleen maar denken aan eigen gewin en geld. Hij gaat voor langere termijn succes. Investeren in échte oplossingen en échte mensen. Eerlijkheid duurt nou eenmaal het langst..

In werken gaat zoveel vrije tijd zitten, waarom zou je het niet leuk maken?


Placeholder

Gerard Erents


Bij een sectorbreed initiatief is bestuurlijke kennis onmisbaar. Gerard vormt voor SKARP een één-koppig ‘Raad van Advies’.

Gerard behoeft binnen de sector nauwelijks introductie. Hij stelde als interim-bestuurder onder andere orde op zaken bij de in problemen geraakte corporaties Rochdale en Vestia. Hij werkt sinds 1984 in de corporatiesector in diverse functies. Hij was o.a. directielid bij de Nationale Woningraad (later Aedes) en daar directeur-bestuurder van het NCCW en directeur bestuurder bij het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW). Samen met drie partners levert Gerard interim-bestuurders voor de corporatiesector onder de naam ORKA-Advies.

Ook Gerard deelt graag zijn kennis. Hij geeft diverse gastcolleges en ondersteunt SKARP bij vragen die soms inhoudelijk, soms bedrijfsmatig zijn.