SAS Visual Analytics beschikbaar via SKARP cloud-platform

Huizen, 3 oktober 2016 – SAS heeft een strategische overeenkomst gesloten met SKARP, specialist in informatievoorziening bij woningcorporaties. Binnen de overeenkomst treedt SKARP op als Managed Analytics Service Provider en biedt het de SAS Visual Analytics-oplossing aan via het eigen cloud-platform. De oplossing is per direct beschikbaar.

“Corporaties professionaliseren in hoog tempo tot efficiënte organisaties met een grote informatiebehoefte. Ook de buitenwereld vraagt om meer steeds meer transparantie. Voldoen aan deze groeiende behoefte aan kwalitatieve stuur- en verantwoordingsinformatie brengt echter ook aanzienlijke kosten met zich mee”, vertelt Richard van der Zee, CEO van SKARP. “Wij bieden met ons platform hiervoor een oplossing in de vorm van een datawarehouse gebaseerd op sectorstandaarden. Wat ontbrak was een presentatie- en analyse-omgeving. Door deze samenwerking met SAS bieden we corporaties vanaf nu een totaaloplossing in de vorm van Analytics-as-a-Service.”

Flexibel en schaalbaar
Via het online platform van SKARP kunnen woningcorporaties gebruik maken van kant-en-klare dashboards met daarop indicatoren volgens de definities van toezichthouders. Ook kunnen corporaties eenvoudig zelf management dashboards en rapportages creëren en analyses uitvoeren. Daarmee is er snel inzicht in de meest belangrijke stuur- en verantwoordingsindicatoren. SAS Visual Analytics biedt daarvoor een gebruiksvriendelijke self-service interface. Doordat de omgeving in de cloud wordt gehost profiteren corporaties bovendien van een schaalbaar en flexibel platform dat zij op abonnementsbasis kunnen afnemen. Daarmee zijn er geen grote investeringen in hardware en software vereist en is er minimale implementatietijd.

“SKARP heeft veel kennis van de uitdagingen en kansen in corporatiemarkt en is daarmee een waardevolle nieuwe partner”, zegt Bert Boers, Managing Director SAS Nederland. “Met deze samenwerking brengen we geavanceerde analytics eenvoudig binnen handbereik van woningcorporaties. Door SAS Visual Analytics aan te bieden via het cloud-platform krijgen business professionals op een flexibele manier overal en altijd inzicht in hun groeiende hoeveelheid data en nemen zij sneller betere beslissingen.”

Links: Richard van der Zee, CEO SKARP Rechts: Bert Boers, Managing Director SAS Nederland

Links: Richard van der Zee, CEO SKARP
Rechts: Bert Boers, Managing Director SAS Nederland

Kijk hier voor meer informatie over SAS Visual Analytics via SKARP.

Over SAS
SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 80.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd ‘THE POWER TO KNOW’.

Over SKARP
SKARP is de snelst groeiende Business Intelligence leverancier binnen de sector woningcorporaties. Op basis van sectorstandaarden en diepgaande kennis van de bedrijfsprocessen van corporaties helpt SKARP woningcorporaties met het verzamelen en aanleveren van stuur- en verantwoordingsinformatie.

Meer informatie:

SAS Nederland
Wouter de Wijn
Marketing Manager
Tel. 035 6996  993
e-mail: wouter.dewijn@sas.com

SKARP Woningcorporaties
Richard van der Zee
Tel. 088  888 5555
e-mail: richardvanderzee@skarp.nl