[vc_row parallax=”true” inner_container=”true” no_margin=”true” padding_top=”0px” padding_bottom=”0px” border=”none”][vc_column fade_animation_offset=”45px”][vc_column_text]
Wat is het Sector Intelligence Platform?

Een ‘Portal’

Ons Sector Intelligence Platform is een webportaal voor woningcorporaties. Deze kunt u via het hoofdmenu ‘naar platform’ rechtsboven  in het scherm bereiken.  U kunt ook hier klikken. Als u in het portal kiest voor het menu ‘ Indicatoren’  ziet u een aantal voorbeeld indicatoren die zijn vrijgegeven door de eigenaar. Binnenkort worden er heel veel indicatoren vrijgegeven. Deze zitten al wel in ons platform, maar zijn nog niet openbaar gemaakt.

Bij een indicator ziet u een icoontje van een vergrootglas afgebeeld. Als u daar op klikt komt u in het scherm met de samenvatting van deze indicator. U kunt dan zien uit welke componenten deze indicator is samengesteld.

Wilt u als woningcorporatie meer detailinformatie van de indicatoren zien, indicatoren van commentaar voorzien of eigen indicatoren toevoegen, dan dient u zich via het platform te registreren.

Als geregistreerde gebruiker van het platform kunt u ook gebruik maken van onze producten voor verantwoording en voor interne sturing, die binnenkort beschikbaar komen via dit platform.

Neem gerust een kijkje op het platform! Wij hebben ons best gedaan de soms moeilijke materie van informatie-definities zo inzichtelijk mogelijk te maken. Heeft u aan- of opmerkingen, wij staan altijd open voor verbeteringen!

 

Een ‘Platform’

SKARP verbindt niet alleen systemen, maar ook partijen binnen een sector. Daarom organiseert SKARP het Sector Intelligence Platform. Dit is een open kennisplatform in de cloud. In deze omgeving leveren deskundigen een bijdrage aan scherpe definities volgens de principes van CORA en VERA. Dat kan door concept-definities aan te leveren, maar ook door bestaande definities te verbeteren. Het Sector Intelligence Platform is dus een echte crowd-community.

Wij geloven in het werken in de cloud. Deelnemers kunnen hun bijdrage leveren op ieder moment en vanaf iedere plek. Meedoen aan het sector intelligence platform betekent dus niet: urenlange vergaderingen in stoffige zalen, lange reistijden en moeizame planningen. Ook dat levert tijdwinst en dus een versnelling op.

Het sector intelligence platform is open. Iedereen kan een bijdrage leveren. Maar ook: iedereen kan de resultaten gebruiken. Kennis moet je immers delen. Daarmee kunnen we samen een enorme bijdrage leveren aan de sector en aan CORA en VERA.

Open, in de cloud, met de crowd. Wij denken dat deze tijd daarom vraagt.

Definities die echt werken

Definities hebben alleen zin als ze ook echt werken. Daarom kiezen we voor CORA en VERA. Door die keuze zorgen we er voor dat er definities ontstaan die daadwerkelijk aansluiten bij de gegevens in uw administratie. En daarmee leggen we de noodzakelijke basis voor de automatische aanlevering van informatie.

U krijgt dus veel meer op dan alleen ‘papieren’ definities!

Waarom het Sector Intelligence Platform?

De sector heeft behoefte aan standaarden op het gebied van sturing en verantwoording. De behoefte neemt alleen maar toe. In CORA en VERA zijn initiatieven genomen om in die behoefte te voorzien. Maar wat ons betreft gaat dat niet snel genoeg. En dat betekent dat corporaties nog steeds zelf het wiel moeten uitvinden.

Er is een versnelling nodig. Die versnelling kan worden gehaald als de juiste kennis en de juiste middelen op de juiste manier bij elkaar komen. Daarom hebben we initiatief genomen en zijn we het platform gestart. Natuurlijk hebben we ook zelf belang bij scherpe definities. Maar daarnaast brengen we ook idealisme en overtuiging in. Het is nodig en het kan! Waar wachten we op?

Helpt u mee?

Het sector intelligence platform draait op kennis. Daar hebben we u bij nodig. Wij leveren de techniek om uw kennis met de sector te delen.  Uw kennis is nodig om het echt te laten werken.

Het platform is open en gratis. We vragen dus geen andere bijdrage dan kennis, inzet en tijd. Als u mee wilt werken, stuur dan een mail naar info@skarp.nl of schrijf u hier in:

Ik geef mij op voor het Sector Intelligence Platform!


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row inner_container=”true” padding_top=”0px” padding_bottom=”0px” border=”none”][vc_column fade_animation_offset=”45px”][/vc_column][/vc_row]