Na een grondig selectietraject heeft Stichting Studentenhuisvesting (SSH) gekozen voor SKARP, specialist in stuur- en verantwoordingsinformatie voor woningcorporaties.

De SSH (Stichting Studenten Huisvesting) is landelijke specialist in studentenhuisvesting en verhuurt ruim 19.000 kamers en woningen in de regio Utrecht, Amersfoort, Maastricht, Tilburg, Rotterdam, Zwolle en Groningen.

SSH kiest voor SKARP

SKARP biedt de SSH een professionele Business Intelligence omgeving gebaseerd op gestandaardiseerde gegevensverwerking vanuit meerdere bronsystemen. Uitgangspunt is zoveel mogelijk gebruik te maken van marktstandaarden als VERA, het Referentie GrootboekSchema (RGS) en de gegevensdefinities van Corpodata die al binnen de SKARP- omgeving zijn vastgelegd.

De implementatie van het unieke BI concept wordt in korte sprints uitgevoerd die direct zichtbaar resultaat opleveren voor de SSH. Op de startbijeenkomst van het project was de eerste indicator al op het managementdashboard aanwezig en de daarbij behorende gegevens in het datawarehouse nader te analyseren!

De geavanceerde analyseomgeving stelt de SSH direct in staat waar nodig de datakwaliteit binnen haar bronsystemen te verbeteren en biedt sneller inzicht in de performance van de organisatie. Of zoals Jan Teuben van de SSH het verwoordt: “SSH verwacht met SKARP efficiënter te kunnen werken en beter te kunnen sturen”. We starten met de indicatoren van de dVi. Hiervan zijn de definities bekend en aanwezig binnen het SKARP-portaal. Op basis van deze definities wordt het datawarehouse voor de SSH gegenereerd en de juiste brongegevens ontsloten. Het datawarehouse is de bron voor de analyseomgeving, maar straks ook voor de aanleveringen in SBR aan de overheid, WSW en Aedes.

SKARP is blij met deze ambitieuze studentenhuisvester en denkt dat de samenwerking zal leiden tot een aantal nieuwe indicatoren in het landelijk portaal die ook door andere studentenhuisvesters direct toepasbaar zijn.

Analytics-as-a-service, nu ook bereikbaar voor specialisten in verhuur aan studenten.