Skarpers.

Wij zijn creatieve innovators met de drive om dingen te veranderen en beter te maken. Samen maken we mooie dingen. We zijn ook een beetje eigenwijs. Met humor. Met enthousiasme en altijd de focus op het eindresultaat. Wij zijn het Skarp team.

Richard van der Zee

Richard van der Zee

Founder

‘Laat een spoor van vernieuwing achter’

De digitale revolutie is al even bezig, maar we staan echt nog maar helemaal aan het begin van de effecten ervan. Technologie gaat exponentieel groeiende impact hebben op ons leven en eigenlijk op alles. Dat is een bedreiging, maar vooral ook een enorme kans. Een kans om werk beter en slimmer te doen. En dan meer tijd over hebben voor genieten en aandacht voor elkaar!

Al meer dan 30 jaar ontwikkel ik samen met gemotiveerde professionals innovatieve oplossingen. Veel energie krijg ik van het bedenken van nieuwe, praktische toepassingen die écht een verschil maken. Er is veel meer te halen uit de mogelijkheden die de digitale wereld biedt om informatie toe te passen en met elkaar te delen. Daarin neem ik graag het initiatief. Niet wachten op de perfecte gelegenheid om te beginnen. Beginnen maakt de gelegenheid perfect.

Daan Ellens

Daan Ellens

Directeur
Daan Ellens

Daan Ellens

Directeur

‘Iedere woningcorporatie verdient hét informatieplatform van Skarp’

De basis van een data gedreven woningcorporatie is een data gedreven cultuur. Ik geloof in de kracht van mensen om, op basis van feiten en data, meer inzicht en kennis te verwerven en zo gefundeerde beslissingen te nemen. Met Skarp is het makkelijk en eenvoudig om met één druk op de knop de juiste informatie te zien.

Als ondernemer, zet ik met mijn passie en enthousiasme, Skarp op de kaart bij alle woningcorporaties. Met ons team van technische professionals en klantmanagers brengen wij twee werelden bij elkaar; excellente en innovatieve producten en een uitmuntende klantbeleving.

Martijn Verhaaf

Martijn Verhaaf

Project Manager
Martijn Verhaaf

Martijn Verhaaf

Project Manager

‘Intelligent continu verbeteren van bedrijfsprocessen’

Processen verbeter je met data. Skarp maakt, conform de CORA processen, de data en kwaliteit inzichtelijk voor woningcorporaties.
Met feitelijk inzicht kan je (bij)sturen op wat ‘waarde toevoegt’ voor de huurder of voor de organisatie. Dit vormt de basis van het continu verbeteren volgens de Lean methodiek. Meten is weten.

Het data gestuurd werken richt zich naast de data, ook op ‘de zachte kant van de harde feiten’. Het is de kunst om organisaties mee te nemen in wat het gaat opleveren als je je laat leiden door de data. Mijn scherpe blik helpt medewerkers om dit in te zien en in beweging te komen.
Als lid van de VERA stuurgroep werk ik ook mee aan de standaardisatie van informatie-uitwisseling voor alle woningcorporaties en haar ketenpartners.

Oscar Kappert

Oscar Kappert

Business Consultant
Oscar Kappert

Oscar Kappert

Business Consultant

‘Check √’

Wij hebben met het innovatieve informatie platform van Skarp dé oplossing voor woningcorporaties. Met ons informatieplatform, op basis van indicatoren (sectordefinities), hebben onze klanten alle benodigde informatie om te kunnen sturen. ‘Managementinformatie komt als water uit de kraan.’

Skarp is een zeer inspirerend bedrijf om voor en mee te werken. Binnen onze informele organisatie is iedereen 200% toegewijd aan het realiseren van onze visie. In mijn support rol heb ik contact met al onze klanten. Ik hoor wat klanten willen en kan dit binnen Skarp meegeven aan de developers om zo continu te verbeteren.

Frits Jalvingh

Frits Jalvingh

Senior Architect
Frits Jalvingh

Frits Jalvingh

Senior Architect

‘Met aandacht voor onze techniek ’

Als Senior Architect ontwerp en bouw ik het Skarp informatie platform. Dit doe ik samen met twee top professionele developers.

Wij hanteren twee belangrijke inrichtingsprincipes: alles wat wij maken is zo gemaakt dat iedereen binnen Skarp ‘selfsupporting’ is en alles wat we kunnen automatiseren, automatiseren we ook!

Binnen Skarp zie ik dat wij als team graag iets prachtigs opleveren en dit zie je terug in onze gedrevenheid. Zelf ben ik enorm geïnteresseerd in alles wat met nieuwe technologieën te maken heeft. Wat ik hierover lees kan ik ook direct toepassen om zo ons informatie platform nog beter te maken voor de eindgebruiker.

Frits van Dijk

Frits van Dijk

Business Consultant
Frits van Dijk

Frits van Dijk

Business Consultant

‘Complexe situaties eenvoudig maken’

Binnen Skarp lossen wij informatie- en procesmanagement vraagstukken van woningcorporaties op.

Met onze (sector)indicatoren en duizenden bouwblokken in het Skarp informatieplatform kan de woningcorporatie kiezen voor de Skarp dashboards in Power BI. Vanuit Skarp ben ik betrokken binnen CORA en VERA waar we de sectordefinities opstellen.

Anderen zeggen over mij dat ik ‘prettig scherp’ ben. En dat ik, als weinig anderen de relatie kan leggen tussen bedrijfsvoering en ICT en tussen strategie en operatie.

Jacob Greijdanus

Jacob Greijdanus

Business Consultant
Jacob Greijdanus

Jacob Greijdanus

Business Consultant

‘...’

Gerard Veneman

Gerard Veneman

Business Consultant
Gerard Veneman

Gerard Veneman

Business Consultant

‘Iedere dag groeien..’

Een veel gehoorde uitspraak is dat verandering tegenwoordig de enige constante is. Om als woningcorporatie aan kop te blijven en je doelen te bereiken, heb je dus scherpe stuurinstrumenten nodig. In mijn jaren als Business Controller en Business Analist heb ik geleerd dat Business Intelligence die stuurinstrumenten kan leveren.

Ik krijg er energie van patronen in data te ontdekken. Ik geloof ook dat je door middel van transparantie in data lineage vertrouwen kunt scheppen in je meetinstrumenten. Bij Skarp heb ik een team gevonden dat niet alleen dat geloof deelt, maar waar ook een cultuur bestaat waarin iedereen zijn uiteenlopende expertise vrijelijk deelt. Zo groeien wij iedere dag als team en als organisatie met oplossingen waarmee organisaties ongeacht de omstandigheden de beste resultaten kunnen boeken.